Ammattitaitoinen nuohooja

Ammattitaitoinen nuohooja suorittaa lakisääteisen nuohouksen, jolloin nuohouksesta saa myös nuohoustodistuksen. Nuohous toimenpiteenä vaatii osaamista ja ammattitaitoa samoin kuin esimerkiksi sähkö- tai putkityöt. Nuohous ei kuulu Tee se itse -kategoriaan, vaikka joskus omatoiminuohous saattaisikin houkuttaa. Nuohous kustannuksena ei käy niin kalliiksi, että kokemattoman kannattaisi kavuta katolle. Vaikka usein sanotaankin että alastulo on aina varmaa, on kuitenkin toisinaan pelastuslaitoksen avulla autettu katoilta alas henkilöitä, joille tikkailta alas laskeutuminen onkin osoittautunut mahdottomaksi. Ylös on helpompaa kiivetä, mutta katolla liikkuminen nuohoussetin kanssa onkin jo siinä määrin vaikeampaa, että harrastelijan nuohousinto saattaa lopahtaa piipunjuureen ja paluu maankamaralle muodostua ylipääsemättömäksi haasteeksi.
Nuohousvälineet ovat nuohoojilla ammattilaistasoa, toisin kuin harrastelijoiden edulliset nuohoussetit, jotka toisinaan harmillisesti hajoavat tukkien hellat ja hormit. Niiden poistamisessa onkin sitten ammattilaisella askaretta pitkäksi aikaa ja asiakkaan tee se itse -säästö haihtuu savuna ilmaan.
Lain mukaan vakituisessa asuinkäytössä olevat rakennukset on nuohottava käytöstä riippuen vähintään kerran vuodessa ja vapaa-ajan asunnot kolmen vuoden välein. Lakisääteisen nuohouksen saa suorittaa vain nuohousalan ammattilainen. Hyvä ja ammattitaitoinen nuohooja kertoo mahdollisista tarvittavista korjaustoimenpiteistä, opastaa ja antaa nuohouksesta nuohoustodistuksen.
TILAA NUOHOUS
Nuohous kiinteistönomistajan vastuulla