Onnea on puhdas hormi ja tulisija!

Onnea on puhdas hormi ja tulisija! Nuohoojien ammattikuntaa on aina arvostettu ja syystäkin, onhan nuohooja paloturvallisuuden lähettiläs ja sitä kautta arkisen onnen tuoja. Savuttavat tulisijat ei nimittäin yleensä ilahduta eikä tyytyväisyyttä lisää. Meidän nuohoojamme ovatkin toivottuja ja odotettuja vieraita, ja vastaanottokin kohteissa sen mukainen. Tyytyväinen asiakaspalaute onkin ihan parasta ja tuottaa nuohoojien päivään työniloa. Aiheesta löytyikin mukavaa aineistoa, joka on tässä kiva jakaa luettavaksi.

Nokikolari tietää onnea

Uskomus, että nuohooja tuo onnea tullessaan, on lähtöisin Keski-Euroopasta. Siellä nuohoojakisällit kiertelivät vuoden lopussa taloissa perimässä saataviaan, ja samalla heille annettiin pieniä lahjoja. Vastineeksi nuohoojat antoivat uudenvuodenlahjaksi kalenterin, jonka talonväki ripusti näkyvälle paikalle. Tämä selittänee miksi nuohooja esiintyy uudenvuoden korteissa.

Nokikolarin mustaa ulkomuotoa on pidetty kiehtovana, joskus pelottavanakin, mutta useimmiten se on herättänyt uteliaisuutta erikoisuudellaan. Uskottiin, että noella on sairauksia parantava vaikutus ja nuohoojaa haluttiinkin koskettaa tai ainakin ottaa nappi hänen takistaan. Jos onnistui nappaamaan varpuja nuohoojan luudasta, mieluiten kolme kappaletta, se tiesi onnea. Kolme on kansanperinteessä maaginen luku.
Lähde: Tutkija Leena Vuorio, Luostarinmäen käsityöläismuseo, Turku
Nokikolari tietää onnea

Toinen mielenkiintoinen lainaus löytyi hääsivustolta naimiisin.info

Jos hääpäivänään näkee nuohoojan, tietää se hyvää onnea. Parasta on, mikäli tämä tapahtuu kirkkoon mennessä ja tällöin kannattaa morsiamen pyytää suudelma nokikolarilta. Tämän paremmin ei voi aviotaival alkaa. Tämän tapahtuman varmistamiseksi useat parit vuokraavat nuohoojan tähän tehtävään anglosaksisessa maailmassa
https://www.naimisiin.info/haaopas/haataikoja5.html

Parasta nuohoojiin liittyvää onnea tuo säännöllinen nuohous. Nokikaverit auttavat mielellään kaikkia tulisijan käyttäjiä paloturvallisuuden edistämisessä. Tilaa nuohous Tilaa nuohous